keskiviikko 24. toukokuuta 2006

HELSINKI, NRJ (unplugged)

Aki Tykki: Ensimmäinen akustinen keikka sitten kolmannen levyn julkaisemisen eli treenata piti. Edellisenä iltana kokoonnuttiin kämpille tarkoituksena tehdä akustisia versioita uudemmistakin biiseistä. Eipä siinä tohinassa tultu ajatelleeksi, että Markun rummut oli Porissa. Kämpillä pyöri joku etutomi ja basarikin tais olla ja niitä se raukka sitten paukutteli sihvilöillään.

Piano oli messissä myös kun ajateltiin kunnianhimoisesti tehdä Tavikset-biisistä semmonen ihan erilainen pianosovitus. Ja paskat myö sitä saatu toimimaan joten tyydyttiin raapimaan kitaroilla vaan. Ja se jäikin ainoaksi uudeksi biisiksi joka harjoteltiin esityskuntoon kun ei innostanu se soittaminen yhtään kun ei ollu sitä rumpusettiä. (Eiku no niin kyllä tuo Meidän vene soitettiin kanssa mutta ei sitä lasketa.)

NRJ:n live-illassa oli siis semmonen meininki, että piti olla voittanu NRJ:n sivuilla arvonta että sai kutsun paikalle. Niin ja meillähän oli kanssa tuo ”Äänestä paras ja paskin biisi” -kilpailu, johon vastanneista arvottiin pari henkilöä kutsuvieraslistalle lisää. Toinen meidän voittajista oli paikalla mutta toinen tais jättää väliin. Reilu meininki.

Meille annettiin ohjeet että vähintään neljä biisiä pitää soittaa. Ensin kaksi lämmittelybiisiä yleisölle, sitten kaksi biisiä jotka ajetaan suorana radioon, ja sitten oman maun mukaan niin paljon kuin jaksetaan. Yheksän biisiä myö lopulta jaksettiin. Radioon päästettiin Tavikset ja Hitaasti ja niistä ainakin tuo jälkimmäinen kuulosti jopa ihan siedettävältä itsestäkin. Mie niin tykkään siitä pianoversiosta, kyllä se alkuperäisen version hakkaa ainakin!

Kovin mukava tapahtuma oli tämä. Muutama kymmenen ihmistä, pieni tila ja hyvä ja intiimi tunnelma. Niin ja olutta ja siideriä tarjoilivat kanssa ja semmonen juttu harvemmin huonontaa kinkereitä. Kauheen myöhään ei NRJ:n tiloissa pyöritty kun oli vielä toinen veto illalla Kaivohuoneella.

Kuvia tältä keikalta


Biisilista:

1 Kaksi tarinaa
2 Älä huuda
3 Tavikset
4 Hitaasti
5 Kaupunki täynnä ihmisiä
6 Sinä
7 Linnusta sammakoksi
8 Pois Kalliosta
9 Meidän vene

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti