perjantai 12. toukokuuta 2006

TAMPERE, Särkänniemi (NRJ In The Park)

Aki Tykki: Vuorossa viiden biisin setti Särkänniemessä. Luvassa läjäpäin meitä nuorempia ihmisiä ja paljon julkkiksia joka puolella. Jännitti tämä konsertti vähän etukäteen kun ei oo tullu noita suoria radiovetoja vielä liikoja vedeltyä. Tampereelle saavuttiin Kuopiosta hyvissä ajoin joskus iltapäivällä, ja ehdittiin tehdä oikein soundcheckikin. Harvinaista herkkua tämmösissä bänditapahtumissa. Säätilan epävakaisuus muuttui sateeksi justiinsa kun pääsimme sitä äänenpainetta tarkistelemaan. Meillä on paha karma. (Onneksi sää selkeni keikkaan mennessä, tais ihan peräti aurinkokin vähän paistella kun ränkytettiin.) Ja se oli jotenkin kiusallista kun siinä oli kuitenkin jo sitä porukkaa vaikka kuinka paljon meidän checkiämme tarkkailemassa. Se on jotenkin semmonen homma mikä tehtäs mieluummin ihan omal porukal vaan. No mutta joo.

Ennen keikkaa käytiin vielä tekemässä pikainen telkkarihaastattelu Näsinneulassa Haapasalon kanssa, ja ehdittiinpä siinä vissiin yhdet siideritkin naukkailla. Soitimme oman settimme ensimmäiseksi ja hyvinhän nuo biisit tuntuivat immeisiin uppoavan. Oli itseasiassa oikein mukavaa. Erityisesti (tietysti) Tavikset toimi maeniosti. Keikan jälkeen oli vielä jotain haastattelun pätkiä, muttei mitään mainittavaa.

Harmitti ihan pirusti kun piti lähteä Seinäjoelle siitä melkein samantien kaahaamaan että ehditään illan toiselle keikalle. Vaikutti siltä että hyvät kinkerit ois saatu Tampereella pystyyn. NRJ:n Tenkanen yritti ehotella että kaahattas Seinäjoen keikan jälkeen vielä takaisin jatkobileisiin, mutta 184 kilometrin matka olis ollu liian pitkä. Ehkäpä sitten ensi kerralla. Parit pizzaslicet ja yhet oluet sentään kerettiin bäkkäriltä mukaamme pölliä. Surullista.

Tältä keikalta opittua:
- jos kyseessä on festivaalityyppinen veto, älä sovi illaksi muita keikkoja muihin kaupunkeihin
- vaadi päästä paikalle, kun taltioitua konserttia miksataan televisiota varten
- Marie Serneholt on niin laiha että se on jo pelottavaa


Tällä keikalla soitettua:

01. Linnusta sammakoksi
02. Kaupunki täynnä ihmisiä
03. Sinä
04. Tavikset
05. Pois Kalliosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti