perjantai 5. toukokuuta 2006

VANTAA, Ravintola Pingviini (200. keikka!)

Aki Tykki: Ja näin tuli Happoradio-orkesterille 200 keikkaa täyteen. Aika juhlavaa. Sen kummemmin tätä tapausta ei tosin juhlistettu, tällä keikalla oli riittävästi uutta ja ihmeellistä ilman kakkukahvejakin. Neljä biisiä (Pumppu, Palaset, Lumen alle ja Meidän vene) saivat Vantaalla ensiesityksensä ja näiden lisäksi Kaksi tarinaa -kappaleesta soitettiin niinikään ensimmäistä kertaa semmonen iisi pianoversio. Niin ja olihan meillä saippuakuplakonekin, mutta se ei jostain syystä toiminu kunnolla (paskaa saippuaa kuulemma) vaan sai tussautettua ilmoille pari hassua kuplaa. Spinal Tap! Niin ja olihan tämä myös ainakin tietääksemme uramme pisin keikka kun oikein 15 biisiä rällyytimme.

Alkuperäinen suunnitelma oli mennä tälle rundin ensimmäiselle keikalle niin hyvissä ajoin, että ehittäs tehä kunnollinen ja pitkä soundcheck, lähinnä juuri noiden ensiesitysten takia. Että Kuljukin niiden liveversiot kuulis ja että saatas ne ite vielä kertaalleen treenata oikealla kuuntelulla. Vaan sepäs menikin niin että se baari aukes jo klo 16, eikä kamoja saatu sitä ennen sisälle ensinkään. Soundcheck siis oli todella pikainen ja suoritettiin jo auki olevassa baarissa. Ei siellä onneks vielä sillon joskus kasin maissa ollu montaakaan ihmistä.

Vaan eipä se auta edelleenkään itku musamarkkinoilla. Takahuoneeseen mentiin nuilottamaan ja manaamaan tuttuun tyyliin että ei tänne taas ketään tuu saakeli. Ja kaljaa vähän juotiin, mutta todella varovasti tällä kertaa. Ei onnistu humaluspäissään uusien biisien soittaminen oikein, tiesittekös sitä? Vanhojen biisien onnistuu.

Keikka alotettiin vissiin puol kakstoista ja baarissa oli sitten kuitenkin jo aika mukavasti porukkaa siihen aikaan. Ja sitä tuli siihen lisää koko keikan ajan niin että loppupuolen ”hittikimaran” aikana meininki oli jo erittäinkin kohdallaan. Ja oli ainakin meillä kyllä alusta asti oikein tosi kivvaa. Juhlaa kun sai soitella uusia biisejä ja ylipäätään olla keikalla pitkästä aikaa! Viime ajat on menny aika pitkälti studiossa karjottaessa niin että tuommonen live-ilveily piristää mukavasti. Ja sekin oli siistiä kun kokeiltiin nyt ensimmäistä kertaa ever soittaa pari biisiä pianolla. Ainakin tällä keikalla se homma toimi erinomaisesti. Ja ne joita ei pianohempeilyt kiinnosta, saavat siinä kohtaa kätevän kusi- tai kaljanhakutauon! Palveluammatissahan tässä ollaan. Pianon kera soitettiin siis tällä kertaa kappaleet Kaksi tarinaa ja Lumen alle.

Uusista biiseistä Palaset tuntu jotenkin toimivan erityisen hyvin livenä. Aika rytäkkä on ja semmosethan ne toimii. Suru on -kipaleessa sekoilin jälleen sanoituksissa, tällä kertaa toisen säkeistön kohdalla. Nappailin sitten hätäpäissäni rivejä niistä säkeistöistä, mitkä satuin muistamaan. Vaan omapa tuo on tekstini, saan mie sitä muutella! Varo miestä -biisin soundin kanssa meillä on ongelmia kun siinä on vähän erilainen tuo orkestraatio kuin meillä yleensä. Baritonikitara on vähän vaikea instrumentti live-olosuhteissa. Jotenkin se ei potki vaikka sen justiin nimenomaan pitäs potkia. Pitänee paneutua siihen tarkemmin taas joskus kun saadaan oikein kunnon soundcheck tehtyä, että mikä se siellä voimaa nakertaa.

Keikan jälkeen Jami häippäs Helsingin savuiseen (malja Makasiinien muistolle!) ytimeen ja muut jäätiin sinne ilmaisten lihapatojen eiku kaljapullojen äärelle. Kovin semmosta rentoa meininkiä oli, ei mitään ylilyöntejä. Hyvä mieli oli kaikilla. Eikä jatkojakaan sitten järjestelty vaan mentiin kaikki kiltisti koteihimme nukkumaan. Aamen.

Kuvia tältä keikalta!


Soitettu setti:

01 Pumppu
02 Linnusta sammakoksi
03 HC-sää
04 Suru on
05 Palaset
06 Tavikset
07 Pahoille teille
08 Sinä
09 Kaksi tarinaa
10 Lumen alle
11 Varo miestä
12 Tanssi
13 Kaupunki täynnä ihmisiä

14 Pois Kalliosta
15 Meidän vene

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti