keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

JOENSUU, Joensuu Areena (Kaisa Mäkäräisen kansanjuhla)

Rakkauden Rautavankkuri kohti Joensuuta ja Kaisa Mäkäräisen kansanjuhlaa starttasi Turusta 05:00 mukanaan liuta pirteitä viihdealan ammattilaisia. Helevetin pitkä matka oli. Perille päästiin kuitenkin hyvissä ajoin eli joskus kahden korvilla iltapäivällä.


Vaikeuttaa toimintaa tämmöset keikat jotka alkaa ns. ihmisten aikoihin kun se tarkottaa että meijän pitää olla tukat kammattuina ja kitarat viritettyinä paljon normaalia aikaisemmin. Areena-keikan oli määrä alkaa 19:20. Meille se on sama kuin jos leipuri joutuisi menemään töihin klo 23.

Tekniikka puuhasteli screenin ja muiden teknisten vempeleiden kanssa Areenalla k-hetkeen asti, orkesterin jäsenet kirjautuivat Hotelli Atriumiin. Lepoa. Areenalla Rakkauden Ryhmä kokoontui kuuden jälkeen, viinipönikät rusauteltiin auki.

Niinhän siinä kävi kuin arveltiinkin. Neljälle puhujalle oli varattu yhteensä 8 min aikaa ohjelmasta. Ei toimi. Itä-suomalainen kun pääsee mikrofonin varteen, siitä ei selviä kahdessa minuutissa mitenkään. Tuskin viidessäkään. Puheet venähtivät sen verran että me nousimme lavalle varmaan 40 minuuttia suunniteltua myöhemmin. Vaan eipähän tuolla ollut mitään väliä. Päivänsankari-maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen näytti viihtyvän, ja sehän oli pääasia!

Omituista oli soitella kun yleisöä oli hallissa 1300 henkeä ja kaikki istuivat siivosti tuoleillaan settimme ajan. Ei ihan perusmeininkiä siis. Ja lavakin oli niin helevetin suuri että meinas kunto loppua sitä ympäri horjuessa, onneksi setti oli vain viiden biisin mittainen. Eturivin iäkkäämmät istujat pitelivät sormia korvissaan koko settimme ajan - onko Kulju viimein oppinut luukuttamaan riittävän lujaa? Hyvä, Ville!

"Keikan" jälkeen tuhosimme pukuhuonetiloissa rutosti punaviiniä sekä meille tuodut pizzat. Sieltä matka jatkui ensin Palaveriin, jonne perustimme ns. Kitinäpöydän. Kitisimme monista asioista, mm. politiikasta. Illan mittaan osa meistä (kaikki muut paitsi Kulju) pyörähti Kerubissakin mutta siellä ei maltettukaan olla kauaa kun tuli jotenkin paha mieli yksin kitisevän Kuljun takia. Palasimme siis Palaveriin jossa Ville oli onneksi pitänyt Kitinäpöydän pystyssä, mitä lie yksinään kitissy. Jossain vaiheessa Haapasalo ja Kulju vaipuivat jälleen kerran "kilohertsi-ylämiddle-plaa-plaa-plaa"-keskusteluun, minä väsähdin ja painuin pehkuihin. Nukuin puoli yhdestä puoli kymmeneen, se 9h taisi olla pisin yhtäjaksoinen uni jonka olen keikkareissuillamme ikinä onnistunut nukkumaan. Lähelle ennätystä ainakin.



    Setti:

    01 ahmat tulevat
    02 ihmisenpyörä
    03 pelastaja
    04 puhu äänellä jonka kuulen
    05 che guevara


Rakkauden Juutalainen @ Joensuu Areena

Rakkauden Manson & Rautavankkuri @ Joensuu Areena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti