torstai 17. huhtikuuta 2014

17.04.2014 NILSIÄ, Piazza Tahko

Aki Tykki:

Meillä on käynyt aikamoinen tuuri sairastumisien kanssa tässä uran mittaan. Ollaan tahkottu kohta 650 keikkaa ja ainoastaan yksi (ainakin muistaaksemme) konsertti on jouduttu siirtämään miun flunssan takia.

Se on hirveen pieni luku kun huomioidaan se, että jos olen oikeasti kipeä niin laulamisesta ei vain tule mittään. 

No nyt oltiin taas hilkulla. Päivää ennen Tahkon keikkaa minulta ei lähtenyt ääntä käytännössä lainkaan. Sairastuin itseasiassa Joensuusta palattuamme sopivasti sunnuntai–iltana, eikös se niin mene että tunnollinen työntekijä sairastaa vapaapäivinä?

Olo parani torstaihin (keikkapäivään) mennessä jo sen verran että uskallettiin kuitenkin lähteä liikenteeseen. Pakkasin mukaan kaikki mahdolliset poppakonstit, mitä kotoani löysin. Tarvikkeet vitamiiniyliannostusta varten, valikoiman kurkkukarkkeja, Panadol Hot –lääkejuomaa, höyryhengityspiipun ja Carmolis–tippoja.

Ja sähkötupakinkin pakkasin. Ettei tartteis kurkkua kiusata sinisellä LM:llä. 

Pahaksi onneksi pakkasin e–savukkeeni täytteeksi vain nikotiinitonta nestettä perkele. Mutta auttoi se silti vähän.

Päivän lepäilin Tirskulan mökissä jännittäen että kestääkö ääni, teetä lipitellen. Paha spotti tuo kun ei oikein uskalla kunnolla testatakaan sitä ääntä ettei se nyt sit vaan siinä kärähdä, sitä tars kuitenkin säästellä iltaan kun toista tuntia ois työmääräyksen mukaan huudettavaa.

Noh illalla sitten kaikki aseet käyttöön. Höyryhengitystä semmosella piipulla, nesteen joukkoon carmolista, hitokseen vettä ja teetä hunajalla, Panadol Hot –juomaa pikkusen enemmän kuin ois sallittua.

Ja pam: hienostihan se meni! Jännittäviä hetkiä oli alkusetissä, introkappaleen (Rakkaus on sotku) ensimmäisistä falseteista eteenpäin. Se kun menee sillä lailla, että ei vaan voi etukäteen tietää miten sen äänen kanssa käy. Joskus ääni ei lähe aluksi ollenkaan mutta sitten jotenkin aukeaakin, joskus ääni on alussa kuin enkelillä mutta lopussa kuin rupikonnalla. Tällä kertaa mentiin enkeli–asetuksilla alusta loppuun.

(No ihan viimeisissä lauluissa alko tuntua vähän kipua jo, muttei mitään vakavaa.)

Ehkäpä siksi tästä keikasta jäi jotenkin poikkeuksellisen hyvä mieli! Meininki oli kerrassaan mainio, tai ainakin itsestä tuntui siltä. Kun noissa olosuhteissa huomaa jossain keikan puolivälissä että hei kyl tästä selvitään, olo on vähän samanlainen kuin hammaslääkäriltä lähtiessä. Tekee mieli rakastaa kaikkia.

Se on optimaalinen olotila konsertointiin se!




Soitettu setti:

01 rakkaus on sotku
02 pimeäntaite
03 olette kauniita
04 hirsipuu
05 loistava tulevaisuus
06 rakkaus
07 sinä & hän
08 kaunis ihminen
09 puhu äänellä jonka kuulen
10 tavikset
11 ahmat tulevat
12 ihmisenpyörä
13 pois kalliosta
---
14 pelastaja
15 che guevara
16 unelmia ja toimistohommia





Tropit. 

Rakkauden Tekniikkaryhmää: Santeri (vas), Lauri & Kulju.

Panadol Hot –miehen kapinaa.


Laurin aikataulutettu lääkityssuunnitelma.

Bongatut elefanttimarssit: 15/20
Kilometrilaskuri: 6645


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti