lauantai 8. maaliskuuta 2014

08.03.2014 EURA, Osmantupa

Aki Tykki: Haapasalo ja DeFrost ajelivat Kouvolasta koteihinsa jo yöllä keikan jälkeen ja Jatukin heti aamusta Turkuun jotain autoa katsomaan. Mie tasoittelin Elefanttimarssin ensimmäisen keikan tuomaa euforiaa punaviinillä baarin puolella ja bäkkärillä tekniikan ukkojen kanssa. Ja itseasiassa toista tuntia yksinänikin kun hyö olivat pakkaamassa kamoja lavalla.

Onneksi nykyään on internetit aina mukana niin vaikka ois yksinäänkin niin ei ole tylsää. Aina on joku tsättäilykaveri tai vaikka vauva.fi–keskustelupalstat, joihin tappaa aikaa.

Yllättävän myöhään siinä meni, jottain yli viisi se kello oli kun nukkumaan pääsin. Vai kuus? No kuitenki.

Aamulla iski länsimaisen ihmisen ahdinko kun heräsin jostain syystä 45 minuuttia ennen kuin kello olisi soinut, mutta kuitenkin 15 minuuttia aamiaisen loppumisen jälkeen. Prkl. Onneksi Kouvolan torilta sai makkaraperunoita jo kahdeltatoista päivällä. Hyvät oli.

Matkalla Euraan poimittiin Haapasalo kyytiin Vantaalta meijän Ahmanpesästä (se on meidän juhlallisesti nimetty treenikämppämme) ja DeFrost jostain huoltoasemalta vähän lännempää. Jatu–parka ajeli koko tämänkin reissun Mazdallaan. Mutkistaa asioita kun yksi orkesterilainen asuu Kuopion kupeessa. Saa nähä kerkiääkö se bussin kyytiin koskaan.

Euran Osmantuvassa ollaan käyty neljästi aikasemminkin, joten kuviot on tutut. Tällä kertaa vaan vähän jännitti keikka etukäteen, Eurasta kun on kuulunut vähän huolestuttavia juttuja viime aikoina. Ensinnäkin Pariisin kevättä oli kuulemma heitetty tuopilla (joskin tyhjällä) ja sitten oli tuokin tapaus:
 IS: Laulajan kurkkuun käytiin kaksin käsin kiinni keikkapaikalla
No mutta eihän se auta. Tulta päin!

Soundcheckiä tehtiin aika pitkään kun tässä on vielä kaikenlaista hakemista näin alkuunsa. Treenailtiin myös Vakava nainen –biisiä ja kurkattiinpa varovaisesti myös mitä Ateistin aamuhartaus –viisulle kuuluu. Jälkimmäinen päätettiin vielä jättää hautumaan toviksi.

Soundcheckin jälkeen yritin pari tuntia saada unen juuresta kiinni, mutta en onnistunut. 

01:00 törähti konsertti käyntiin. Väkeä oli ihan helevetisti ja meininki hyvä. Itsellä oli jotenki Kouvolan vetoa jännittyneempi olo jostain syystä, ajoittain tuntui etten ihan ollu tilanteen herra. Tehtiin pieni virhe biisilistaa kirjoittaessamme kun pistettiin kaksi ehkä epävarminta laulua peräkkäin (Vakava nainen ja Luonasi on linnani) ja niinhän siinä kävi että sähläsin molempien sanoitusten kanssa. Semmonen tekee hallaa itsetunnolle ja siinä menee aina hetki ennen kuin pääsee takas hevosen selkään. Onneksi noita seurannut Sinä & hän meni nappiin ja häslä laantui. Ns. hittiputki menikin sitten oikein mallikkaasti, yleisö ja orkesteri liekehtivät!

Eikä näkynyt ainakaan keikan aikana minkäänlaisia järjestyshäiriöitä tai moukkamaisuuksia. Hienoa!

Keikka loppui joskus 2:20. Tekniikan ukkelit pääsivät purkamaan lavaa vasta 3:30 kun ravintolassa koettiin pilkku. Helsinkiin päästiin lähtemään noin kuudelta aamulla. Kotiin pääsin yhdeksän jälkeen.

Aika perkeleellinen homma se on noilla meijän tekniikan miehillä. Etenkin näin alkurundista (kun rutiinia ei vielä ole päässyt kehittymään) joutuvat kyllä vääntämään helevetin pitkää päivää, varsinkin jos lähetään tuolla lailla yöllä pois. Rispekt, tänx ja lööööv heille!


Soitettu setti:

01 rakkaus on sotku
02 pimeäntaite
03 elefantti
04 olette kauniita
05 hirsipuu
06 vakava nainen [ensiesitys]
07 luonasi on linnani
08 sinä & hän
09 kuusi jalkaa kevätjäälle
10 puhu äänellä jonka kuulen
11 hiljaa niin kuin kuolleet
12 ahmat tulevat
13 ihmisenpyörä
14 pelastaja
---
15 rakkaus
16 che guevara
17 pois kalliosta



Markku DeFrost...


Tällaisella bussilla ajellaan nykyään. Vanha mutta kodikas, vähän niin kuin Happoradio. 


Esirippu.

Bongatut elefanttimarssit: 2/2
Kilometrilaskuri: 631

2 kommenttia:

  1. Niin siistiä olla eturivissä ja VIHDOINKIN nähdä teidät livenä! KIITOS! Elefantti albumi soi NonStop! :)

    VastaaPoista
  2. Täällä pitäis olla liketysnappi kommenteille!

    VastaaPoista