torstai 13. maaliskuuta 2014

13.03.2014 M/S Baltic Princess

Aki Tykki:

Jenni Vartiainen ei jostain syystä päässytkään Baltic Princessille, joten meijät hälytettiin tuuraamaan. Mikäpäs siinä.

Kävelin hytistä kohti yökerhoa soundcheckiä varten ja ihmettelin kun oli hiljaset käytävät. Totesin että eivät ookaan vielä päästäneet väkeä laivaan näemmä. Sitten lähdimmekin jo liikkeelle. Alkoi vähän ahistaa. Että tyhjässä laivassako sitä rällyytetään.

No ja se soundcheck sitten. Mikään ei toiminu. PA:sta kuului kuulemma pelkkä bassorumpu. Meijän kuunteluun ei saatu miun laulusta pihaustakaan. Kovalevytallentimen piuha oli paskana niin että sitä joutuisi keikalla operoimaan Santeri, eikä Markku niin kuin yleensä. Ahistus kasvoi.

Keikan alkaessa kävi ilmi että ei se ihan aavelaiva ollutkaan. Yökerho ei ollut missään nimessä täys, mutta oli siellä onneks sen verran porukkaa ettei ihan kauheesti nolottanu. 

Inasen vaikeelta se touhu tuntui kun oltiinkin yhtäkkii tilanteessa, jossa yleisö enimmäkseen ei ole paikalla nimenomaan meijän keikkaa varten. Yritettiin rakennella settikin vähän sillä mielellä, ei siis soitettu ihan niin montaa laulua Elefantilta kuin noilla omilla klubikeikoilla. Anna anteeksi ja Leevi and the Leavings -cover Unelmia ja toimistohommia pääsivät ensimmäistä kertaa Elefanttimarssin settiin. Ja hyvin toimivat.

Jonkinlaisesta työvoitosta voidaan puhua. Lähtökohdat huomioiden keikka oli sangen mainio. Rakkauden Tekniikkaryhmämme sai äänentoistolliset ongelmat ratkottua ja me "poppelit" saatiin hittibiiseillä immeiset lavan eteen riehumaan. Homma bueno, siis.

Ennen viimeistä biisiä joku vanhempi "herrasmies" tuli viuhtomaan käsiään Haapasalon eteen. Haapasalo otti korvamonitorin irti kuullakseen mitä asiansa koski:


"Te soitatte ihan helvetin paskaa musiikkia."

Kohteliaana miehenä Haapasalo kiitti hymyillen ja lykki Pois Kalliosta –viisun käyntiin.

Kaikkii saatanan urpoja sitä onkin!



Soitettu setti:

01 rakkaus on sotku
02 pimeäntaite
03 olette kauniita
04 hirsipuu
05 kuusi jalkaa kevätjäälle
06 sinä & hän
07 luonasi on linnani
08 anna anteeksi
09 puhu äänellä jonka kuulen
10 ahmat tulevat
11 pelastaja
12 ihmisenpyörä
13 pois kalliosta
---
14 rakkaus
15 che guevara
16 unelmia ja toimistohommia



Turun satama ja sininen hetki.

Rumpusoundcheck. "Miksei tästä kuulu?"

Geneerinen paatti jossain Ruotsin puolella. Kai.


Paluupäivä ja Sopranosia läppäriltä kylkiasennossa.

Bongatut elefanttimarssit: 2/3
Kilometrilaskuri: 976

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti