lauantai 15. maaliskuuta 2014

15.03.2014 HELSINKI, Virgin Oil Co. [Loppuunmyyty]

Aki Tykki:

Pääsin edellisenä yönä unimaahan vasta joskus seitsemän maissa aamulla kun kotimatka Tampereelta jotenkin venähteli. Heräsin jo kahdeltatoista mutta pakotin itseni makoilemaan käytännössä koko päivän sängyssä (katsellen How I met your motheria, mainio sarja muuten) joten onnistuin vielä jotkut tirsat siinä iltapäivällä vetäisemään.

By the way, minkä helkkarin takia How I met your mother on käännetty Ensisilmäyksellä?! Koko sarjahan perustuu täysin päinvastaiseen ideaan! Smartare!

Taksia keikalle tilatessani oli jotenki hiton hyvä fiilis. Epäilyttävän itsevarma. Että nyt on homma hallussa ja kaikki menee hyvin. Ei kauheen tyypillinen olotila meikäläiselle, joten vähän piti tietenkin huolestua! Missä mättää kun ei jännitä?!

Virgin Oiliin valuttiin jo tuossa kuuden ja seitsemän välillä, koska ideana oli kuvata Luonasi on linnani –biisiin video. Siis soundcheckin lisäksi veivasimme rallin kuusi kertaa läpi kameroitten syynättävänä, niin että videoon saataisiin myös hyvälaatuisia lähikuvia illan livetaltioinnin tueksi.

Hitusen oli vaikeeta saada livemeininkii niihin otoksiin tyhjässä salissa, mutta ehkä siinä jottain saatiin talteen. Saapi nähä.

Checkin ja kuvausten jälkeen peräännyttiin yläkerran takahuonetiloihin syömään mainioita Virgin Oilin pizzoja. Tämä oli nyt kai noin seitsemäs varsinainen keikkamme Virginissä, ja kerran kerrasta olen syönyt Luca–pizzan (salami, tonnikala, punasipuli, tomaattikastike, mozzarella) ja niin nytkin. Eikä ole tarvinnut pettyä kertaakaan! Nam! Se on sitä paitsi sopivan pienikin niin että sen voi vetäistä vaikka keikkaan ei olekaan enää kauheasti aikaa.

Klo 23 bäkkärille pölähti liuta ihmisiä levy–yhtiö Sonysta, ohjelmatoimisto My Music Agencystä sekä tuottaja Rauli Eskolin. Meille jaettiin kultalevyjä Elefantista. Se oli mukavaa. Vastaava tuottaja Gabi Hakanen piti oikein puheenkin ja vähän kuohariakin siinä kilisteltiin. Hienoja hetkiä, meillä on hyvä tiimi tässä häärimässä asiamme ympärillä!



Hyviä ihmisiä, hyviä aikoja!

Keikka töräytettiin käyntiin klo 00:00 niin kuin oli ennalta sovittu. Itsevarma olo jatkui vaan. Toki oli semmosta tervettä jännittyneisyyttä ilmassa, mut jotenkin tuntui että homma on hallussa. "Tää on meijän homma ja tää myö osataan." 

Pientä osumaa itsevarmuus sai kun unohdin avausbiisin (Rakkaus on sotku) tekstin bäkkärille. Olen nääs jokaisella keikalla laulanut sen lapusta, koska siinä ei saa mokata. Oikeasti toki osaan sen ulkoa, tommoseen lapusta lukemiseen vaan jää koukkuun. Hengitin alkunauhan alkaessa pari kertaa syvään ja suljin silmäni. Ja osasin sen tekstin sitten.


Tuolta se näyttää lavalta päin tuo meijän esirippu. Tunnelma on erikoinen kun tietää sen takana olevan vajjaa 1000 kansalaista. (Kuva: Aku–Axel Muukka)

Keikkahan olikin sitten yhtä juhlaa. Itsevarmuus säilyi läpi koko keikan, eikä murentunut kunnolla vaikka sähläsinkin fiiliksissäni Kuusi jalkaa kevätjäälle –laulun ensimmäisen kertosäkeen tekstin. Ei haitannut tunnelmaa.

Soitettiin 10 laulua Elefantilta ja yleisö jaksoi hienosti kuunnella, kiitos siitä! Haaveiltiin alunperin että oltais koko levy täällä soitettu, mutta Ateistin aamuhartauteen ei sitten saatukaan kuoroa järjestymään. Jonain päivänä sekin vielä pöläytetään, ihan varmasti. Ja siitä tulee hienoa!

Keikan jälkeen elämä olikin sitten melko sumuisaa. Käytiin hakemassa ystäviä ja tuttavia bäkkärille kinkeröimään niin paljon ettei meinattu sekaan sopia. Oli kyllä hauskaa, voi yhen kerran. Harmi kun kello oli keikan loppuessa jo niin paljon että juhlat jäivät väkisinkin vähän lyhyeksi. 

Meidät heitettiin bäkkäriltä pihalle neljän maissa ja sitten yritettiin vielä jotain bussijatkojakin siinä. Vaan järki voitti ja painuin kotiin. Väsyneenä mutta onnellisena.

Kiitos kaikille mukanaräyhänneille! Olette kauniita!



Soitettu setti:

01 rakkaus on sotku
02 pimeäntaite
03 hirsipuu
04 olette kauniita
05 luonasi on linnani
06 loistava tulevaisuus
07 älä anna paskiaisten päättää
08 kuusi jalkaa kevätjäälle
09 rakkaus
10 sinä & hän
11 vakava nainen
12 kaunis ihminen
13 puhu äänellä jonka kuulen
14 hiljaa niin kuin kuolleet
15 ahmat tulevat
16 ihmisenpyörä
17 pelastaja
---
18 elefantti
19 che guevara
20 pois kalliosta
---
21 unelmia ja toimistohommia


DeFrost. (Kuva: Aku–Axel Muukka)


Haapasalo. (Kuva: Aku–Axel Muukka) 


Rakkauden Jarrrrmo. (Kuva: Aku–Axel Muukka) 


Meitsi. (Kuva: Aku Axel Muukka) 


Meitsi, Haapasalo ja tuhatkunta yleisön edustajaa. (Kuva: Aku–Axel Muukka)


Kiitos! <3 (Kuva: Aku–Axel Muukka)


Bongatut elefanttimarssit: 4/5
Kilometrilaskuri: 1335



1 kommentti:

  1. Kiitos <3 Kiitos upeasta levystä ja upeasta keikasta :) Flunssan ja keikan yhteisvaikutuksesta ääntä ei lähde nimeksikään ja pää ei oikeen vieläkään käänny kun piti vähän moshata, mutta tällä taas jaksaa seuraavat puoli vuotta kun ehkä pääsee seuraavan kerran ulos (ellen vahingossa käy ostamassa Tavastialle lippua ;) ) Oli ihkua <3

    VastaaPoista