torstai 20. maaliskuuta 2014

20.03.2014 TURKU, Klubi

Aki Tykki:

Jee pitkästä aikaa Turkkusseenkin! Helsingistä lähettiin jo ennen puoltapäivää rytkyttämään bussilla länttä päin. Keikan oli määrä alkaa poikkeuksellisesti jo klo 20:00 ni piti lähteä ajoissa.

Turussa ollaan muutamalla edellisellä rundilla soitettu yleensä lauantaisin Kooma–nimisessä yökerhossa, jossa on aina ollut väkeä kuin Mustamäen torilla. Nyt ei ihan samanlaista kansainvaellusta uskallettu odottaa, koska arki–ilta.

Aika pitkään muuten meni että päästiin tuollekin legendaariselle rokkiklubille soittamaan! Mie ja Markku päästiin paikalle ensimmäistä kertaa, Jatu ja Hapsu olivat käyneet siellä muitten orkestereittensa kanssa keikalla aiemminkin.

Vaan voi että mie tykkään noista rokkiklubeista. Jotenki sitä tuntee olevansa oikean asian ytimessä kun pääsee nuhjuiselle bäkkärille umpeen töhrittyjen seinien suojaan. Ja rokkiklubeilla musiikki on pääroolissa, eli äänentoistolliset asiat on usein huomattavasti paremmin kunnossa kuin tommosessa perus yökerhossa. Siellä kun pääasia on bärssen heilutus ja viina. (Mikä on tietty ihan ok sekin.)

Se että yleisökin sitten on nimenomaan katsomassa bändin keikkaa, lisää tietenkin jännitystä. Torstai–iltana turkulaisella rokkiklubilla yleisön keskiarvopromillet on taatusti pykäliä alemmat kuin vaikkapa pohjanmaalaisessa yökerhossa 01:00 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Väkeä tuli paikalle parisataa, johon ollaan erittäin tyytyväisiä! Alkukeikka meni vähän jännittäessä mutta jotenkin se homma saatiin sitten rentoutumaan! Orkesteri lämpeni ja turkulaisetkin, ja voi että meillä oli sitten kivvaa.

Alkaa olla todellinen nautinto soittaa noita uusia lauluja. Nyt niitä on jo sen verran veivattu julkisesti, ettei ihan kaikki energia enää mee siihen että mikä rakenne ja mitäs sointuja Ö–osassa.

Keikan jälkeen olikin sitten niin hyvä fiilis että piti vähän juhlia. Mie, Markku ja Jatu pyyhällettiin parin paikallisen kanssa Turun yössä ja oli kyl hauskaa. Jossain vaiheessa hipsittiin hotellille ja vasta siellä tajuttiin että näläkähän se on. Tolkun miehinä sitten napattiin siitä taksi ja lähettiin hakemaan lihapiirakoita. Grillille oli kuitenki varmaan kaks korttelia ainakin ni eihän sitä nyt apostolin kyydillä... 

No mut hyvät oli lihapiirakat. Kuulemma.


Soitettu setti:

01 rakkaus on sotku
02 pimeäntaite
03 loistava tulevaisuus
04 olette kauniita
05 hirsipuu
06 kuusi jalkaa kevätjäälle
07 vakava nainen
08 sinä & hän
09 luonasi on linnani
10 kaunis ihminen
11 puhu äänellä jonka kuulen
12 hiljaa niin kuin kuolleet
13 ahmat tulevat
14 ihmisenpyörä
15 pelastaja
---
16 elefantti
17 che guevara
18 pois kalliosta



Perusmeitsie Holiday Innissä.

Bäkkärin maisemia. 
Oma kontribuutioni, vessan katossa oli vielä tilaa.
Sädekehämies. (Kuva: @okerla/Twitter)
Meitsi ja Monroen Marilyn.

Bongatut elefanttimarssit: 5/7
Kilometrilaskuri: 1694

1 kommentti:

  1. Kiitos Klubin keikasta! Oli kivaa. Yleisössä oli huomattavasti mukavampaa, kun ei tarvinnut Kooma-tyyliin pitää kyynärpäitä ylhäällä saadakseen vähän tilaa hengittää tai pelätä, koska on kaljat niskassa. Ja pääsi vielä ajoissa nukkumaankin.

    Uuden levyn biisit toimivat mahtavasti livenä. Kiva, että niitä tuli runsaasti. Kesäkuun alun Saaristo Openia odotellessa :)

    VastaaPoista