perjantai 21. maaliskuuta 2014

21.03.2014 ALAVUS, Liesu

Aki Tykki:

Jotenkin tämä Alavuden Liesu (ex–Puustelli) on itselleni tärkeä paikka. Melkein tuntuu että jos täällä ei käydä keikalla, ei olla oikein rundilla ensinkään.

Tällä reissulla vasta tajusin mistä moinen johtuu. Kun ihan ensimmäistä kertaa lähdimme ihan oikealle keikkamatkalle ihan oikealla keikkabussilla (ja muuten ensimmäistä kertaa miksaajapäällikkö Ville Kuljun kanssa) kävimme ensin Mäntsälässä ja matkustimme sieltä yötä myöten nimenomaan Alavuden Puustelliin. 5.4.2003 siis soitimme tässä puljussa ensimmäistä kertaa.

Silloin satoi lunta, ja televisiosta tuli jokin maailman surullisin luontodokumentti. Siinä oli joku Bobo–niminen apina, jota muut apinat hyljeksivät. Dokumentti loppui surullisiin kuviin yksinäisestä ja harmaantuneesta apinasta kertojan äänen todetessa "Bobo ei selvinnyt talven yli".

Vieläkin itkettää kun tämä aina silloin tällöin tulee mieleen. Enkä edes itse nähnyt sitä vaan kuulin vain tarinan Markun kertomana. Edelleen sitä muistellaan joskus. Bobo–parka. :(

No mutta nostalgiat sikseen! Eletään vuotta 2014 ja meneillään on hienosti alkanut Elefanttimarssi! Rairai!

Keikkapaikalle saavuttiin hyvissä ajoin ja yritettiin nukkua ja parannella Turun tuliaiskrapuloitamme. Vaikka ei meillä kyllä kellään oikeesti paha olo ollut, väsytti vain. 

Toi kiertue–elämä on siitä ihmeellistä, että olotila ilman krapulaa on hämmentävän lähellä krapulaa. Joka tapauksessa unirytmit ja ruokavaliot on siinä määrin ketuillaan, että sitä elelee semmosessa ihme pökkyrässä koko ajan. Oikeestaan kunnolla virkeänä on vain sen noin puolitoista tuntia keskellä yötä kun on keikan aika.

Tekniikkaryhmä paino taas tukka märkänä hommia, että saivat kaiken valmiiksi iltaa varten. Siinä on ihmeellisen paljon puuhattavaa, että saavat äänentoistotarpeiston ynnä telkkarit ja esiriput ja mitkälie pystyyn. Usseempi tunti siihen humahtaa, molempiin suuntiin. Taisivat hyö sentään keretä vähän lepäillä ennen konsertin antamista.

Harmiksemme huomattiin että esirippu oli rojahtanut alas paljon ennen kuin olisi ollut suotavaa. Liesu oli kokenut jonkun pienen sähkökatkoksen (ei se meijän valosysteemeistä voinu johtua! ei!) ja sehän riitti ennenaikaiseen laukeamiseen. Pienikin ärsyke joskus riittää, tiedättehän.

No mutta eipä se mittään. Alkunauhat soimaan ja lavalle. Taisin tottumuksesta laulella introkappaleen selin yleisöön vaikkei esirippua ollutkaan. Jotenkin se on vähän jännittävä hetki edelleen. 

Keikka olikin sitten melko lailla yhtä juhlaa. Väkeä oli kuin pipoa (heh) vaikka vähän siitä taas kerettiin huolestua. Tässä kun on tottunut hyviin kansalaismääriin niin ennakkoon myytyjen lippujen määrä (65 kpl) ei jotenkin vakuuttanut. Vaan kansalaisia oli satoja. Ei täys baari ollut, mutta ihan riittämiin.

Siispä: kiitos, Alavus! Toivottavasti nähdään taas!

Alunperin oltiin jätetty setistä Loistava tulevaisuus pois, mutta sitten siinä jossain kohtaa alko olla niin hyvä fiilis että tuntui järkevältä heittää se sekaan. Kysyin toki kohteliaasti yleisöltä ensin luvan siihen, ja olivat kovin myötämielisiä.

Harmittamaan jäi vain se, että sen yhen kerran kun meiltä oikein vasitella pyydetään Unelmia ja toimistohommia –coverbiisiä, niin sen yhen kerran me unohdamme sen soittaa. Höh. Tuli mieleen vasta portaissa matkalla takas bäkkärille, niin ei sitten enää tohdittu palata räikyttämään.

Keikan jälkeen nuilotettiin vaan huoneessa nro 31, joka oli meille bäkkäriksi varattu. Siellä oli viihtyisää. Markku kävi taksilla hakemassa meille liudan lihapiirakoita yöpalaksi, eikä ees köniinsä saanut! Kelatkaa mikä mäihä kävi!

Mut se Bobo. :'(



Soitettu setti:

01 Rakkaus on sotku
02 Pimeäntaite
03 Olette kauniita
04 Tavikset
05 Vakava nainen
06 Kuusi jalkaa kevätjäälle
07 Rakkaus
08 Hirsipuu
09 Sinä & hän
10 Luonasi on linnani
11 Kaunis ihminen
12 Puhu äänellä jonka kuulen
13 Loistava tulevaisuus
14 Ahmat tulevat
15 Pelastaja
16 Pois Kalliosta
---
17 Elefantti
18 Ihmisenpyörä
19 Che Guevara


Kuivaharjoittelua häpeäpaalulla. Toimivaksi todettiin.




On siinä sitä ryjää ja laittamista sitten.

Olenko minä tekniikkaryhmälle pelkkä pipo?!

Kosolti kansalaisia ja hyvä meininki. (Kuva: Santeri)


Apukädet HAHAHA HAHAHH HAHAH AHHA Ha haa aah.

Bongatut elefanttimarssit: 6/8
Kilometrilaskuri: 1974

3 kommenttia:

  1. "...riitti ennenaikaiseen laukeamiseen. Pienikin ärsyke joskus riittää, tiedättehän."
    Voi yhen kerran... Mitä sä vedit siellä Pohojammaalla..?

    VastaaPoista
  2. 😆😆 todistettavasti 8 vuotta sitte ootte vetäneet Loistavan tulevaisuuden keikalla, olisko aika soitella taas ❤❤

    VastaaPoista