torstai 27. maaliskuuta 2014

27.03.2014 M/S Silja Europa (Radio Suomipop–risteily)

Aki Tykki:

Ai että mie ootin tätä reissua. Radio Suomipopin risteily oli tiedossa jo varmaan viime vuoden puolella, joten kerettiin suunnitella oikein kunnon kinkeröintiä. Laivalla perhettä ja kavereita kauhee liuta ja ideana juhlia railakkaasti keikan jälkeen. Laivalla kun on niin hyvä juhlia kun kellään ei oo kiire kotiin tahi muualle. Eikä olisi keikkaakaan muutamaan päivään. Plus meijän ohella esiintymässä parikin suosikkiartistiani (Putro & Koo) niin ou jee.


Kahta viikkoa aikaisemmin napsahti pieni downer sähköpostiin. Keikka olisikin vasta paluumatkalla ja vieläpä kello 14.


No se niistä juhlista sitten.


Alkushokista ("tää on virolaisen tanssibändin slotti!") toivuttuani päätin asennoitua risteilyyn vähän uudella tavalla. Vähän niin kuin oikein töiden kannalta. Juhlikoot ystävät ja perheenjäsenet sitten ilman minua, kerkiän mie sitten toisen kerran.


Eikä siellä nyt niin kamalaa ollut!


Ilta meni jarrua painellessa. Muistissa on vieläkin se muinainen GOOM–risteily, jossa soittoaikamme oli klo 13:00 paluupäivänä. Siitä ei tullut mitään, paitsi helevetisti sanomista. Olimma sillon nuoria, kokemattomia ja janoisia, joten bileet jatkuivat menomatkalla aamuun saakka. Keikasta ei tullutkaan sitten hevon helvettiä. Hävettää vähän vieläkin. (Siitä "konsertista" päiväkirja tuolla: http://www.happoradio.net/2005/02/07/goom-risteily-ms-romantika-2/) Huh sitäkin.


No mutta takaisin vuoteen 2014. 


Samuli Putro soitti settinsä puoli yhdeksän maissa ja Mie ja Haapasalo lähdettiin sitä sitten oikein katsomaan. Yritettiin ensin katsoa keikkaa vähän sieltä sivusta, mutta sitten Suomipopin (ja muutaman muunkin kanavan) Musiküberführer Koivusipilä kävi kiskomassa meidät siihen melko lähelle lavaa keskelle tanssilattiaa. Olihan jännää. Helevetti että siinä tuli kuuma ihan paikallaan nuilottaessa jo! Voin vaan kuvitella mikä helle on ollut yöllä Kaija Koon setin aikana kun pubi on ollut kattoaan myöten täynnä seppää ja sepätärtä.


Muutama biisi siinä hyväksyvän coolisti diggailtiin, mut sit alko ahistaa se väentungos ja lähettiin tupakkikopin suuntaan.


Samuli Putro on hieno artisti. 


Samuli kävi muuten ruokailun aikana kiittämässä meitä, kun olimme suostuneet vaihtamaan esiintymisaikoja hänen kanssaan. Kohteliaana miehenä vastasin, että eipä kestä ja lisäsin että ei meiltä kyllä kukaan mitään kysynytkään. Mutta Putrolla oli perjantai–iltana keikka Tavastialla, joten tämä järjestely oli oikeuden ja kohtuuden voitto.

Meille populäärimuusikoille ja muille joutomiehille ja –naisille oli varattu joku semmonen konferenssitila laivan kerroksesta 12. Siellä oli oikein omat pienet neukkarit joka orkesterille. Siellä mie sitten istuskelin oman porukan kesken muutaman tunnin Putron keikan jälkeen. Pari lonkeroa siinä aikani kuluksi join, noin 1tlk/h –tahtia. "Krebaaaa!"


Olin sitten hytissäni jo noin puoliltaöin. Sopranosit läppäriltä pyörimään ja unta kohti. Yhen pintaan varmaan nukuin jo.


Aamulla sitten olikin oikein hyvä fiilis. Pääsin ajoissa oikeen gourmet–aamiaisellekin! Taikka en mie tiiä oliko se nyt ihan gourmet mutta hyvä kuitenkin, kuoharia ja kaikkee! Sittenpä pitikin jo alkaa virittäytyä keikkaan.


Oikeasti aika haastava spotti tuommonen. Itse on melkolailla freesinä ja pää selkeänä ja yleisö on ryypännyt ja krebannut noin vuorokauden pohjiksi. Laivan yökerhon ikkunoista paistaa aurinko.


Hittisettiähän se tilanne vaatii. Hittisettiä ja hiukan punaviiniä. Pienet nousut alle että päästiin about samalle levelille yleisön kanssa ja liekkeihin. Ja hienosti meni! Soitto sujui suihkien ja yleisö lämpeni ja myötäeli antaumuksella! Välillä oli niin kivvaa että meinas mennä yliyrittämiseksi, taidettiin kuitenkin saada piettyä mopo käsissä sentään. Tunnelma pysyi leppoisana, yleisöstä kannettiin Markulle lisää lonkeroa kun se kerkes omat varastonsa tyhjentää vissiin viiden ensimmäisen laulun aikana. Ihme juoppo sekin! 


Elefantilta ei tällä erikoiskeikalla soitettu kuin neljä laulua ja niistäkin Pimeäntaitetta kevennettiin pyytämällä Radio Suomipopin Sami Kuronen räikyttämään toista kitaraa. Se oli hauskaa! Etenkin kun Sami ei kuulemma ollut nukkunut silmäystäkään edellisenä yönä. Puliveivareita laiva täys!



Soitettu setti:


01 rakkaus on sotku

02 hirsipuu
03 luonasi on linnani
04 olette kauniita
05 rakkaus
06 pimeäntaite
07 sinä & hän
08 ahmat tulevat
09 puhu äänellä jonka kuulen
10 hiljaa niin kuin kuolleet
11 pelastaja
12 ihmisenpyörä
13 pois kalliosta
---
14 tavikset
15 che guevara
16 unelmia ja toimistohommia



Pimeäntaite feat. Sami Kuronen. (Kuvan ottaja tuntematon.)

Kuva: Santeri

Kuva: Santeri

Kulju sai hatun. (Kuva: Santeri)

Lavalta löytyi aamulla Samulin ja Kaijan setit. Iiks! #fanboy

Bongatut elefanttimarssit: 8/10
Kilometrilaskuri: 2371

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti