tiistai 1. huhtikuuta 2014

01.04.2014 LEVI, Hullu Poro Areena

Aki Tykki:

Pitkästä aikaa Lappiin kikkailemaan, juhllaa!

Tekniikkaryhmä lähti matkaan jo maanantaina, siinä kun menee tovi kun bussilla jurnuttaa Helsingistä Kittilään. Ja matkalla on nukuttava yö (Oulussa), koska kuljettajien työaikalait.

Koska mie, Markku ja Haapasalo tykätään niin kodeistamme, varasimme hyvissä ajoin lennot Hki – Kittilä (ja paluu Oulu – Hki) niin ei tarvinnut lähteä matkaan ennen tiistaita. Hirmusen paljon nopeampi on tuo Finnairin linnuntie!

Haapasalon matkalaukku jäi muuten johonkin matkan varrelle. Kittilään päästyämme meidän muiden matkalaukut kyllä tulivat hihnaa pitkin odotetusti, mutta hänen veskansa ei. Erikoista sinänsä, ihan samaan aikaan ne Helsingissä virkailijan hoteisiin luovutimme.

Pienellä sählingillä siitä selvittiin. AH sai laukkunsa jo illalla.

Leville kun päästiin niin Markku & AH lähtivät samantien ruokailun päätteeksi rinteeseen. Itse olin nukkunut edellisenä yönä noin kolme tuntia, joten turvallisuussyistä päätin jättää väliin.

Eli laiskuuttani.

Tekniikkaryhmä vahvistettuna Oulusta kyytiin hypänneellä Jatulla saapuivat Leville neljän pintaan. Yllättävän hyvävointisia olivat. Jostain syystä olivat skipanneet edellisen yön juhlat! Outoja tyyppejä.

Levin Hullu Poro Areena on valehtelematta yksi Suomen parhaista keikkapaikoista. Roudausfasiliteetit ovat huippuluokkaa (käytännössä ryjät saa nostettua autosta melkein suoraan lavalle), lava on iso ja korkea, henkilökunta on ystävällistä ja bäkkärikin kohillaan!  

Äänentoistovermeitä miksaaja Ville Kulju kuvailee näin:


Nykyaikainen huippuluokan line array –järjestelmä, jossa on usealla front fill –kaiuttimella ja center–nipulla täytetty koko salin hienosti täyttävä hyvä ja erotteleva soundi.

Hä?

Ei vetele, hauskempi selitys pitää olla. Kysyin Villeltä uuden:


Mehevät pannaanit ja hunajainen möly! Bassot niinku Muumin perseet, isot ja pehmiät!



No niin tulihan se sieltä, kun vähän potki.

Päivän makoilin ja illalla peruskuviot: soundcheck –> hotelliin ihmettelemään miksei taas kerenny muka nukkuu –> suihku –> bäkkärille reilua tuntia ennen keikkaa ja punaviinipullo auki.

Nämä hiihtokeskusten tiistait ovat aina kysymysmerkkejä. Näytti että Levillä on ihan mukavasti kansalaisia talviurheilemassa, mutta heistä kun ei ikinä tiedä että tulevatko konserttiin. Tavattiin ohimennen hotellin aulassa edellisenä iltana HPA:ssa konsertin antanut Lauri Tähkä (mukava mies, btw) ja hän kyllä sanoi että väkeä oli riittänyt.

Sehän ei tosin suinkaan tarkota että meillekin riittäisi.

Vaan riitti sitä! Monta sataa iloista juhlijaa saapui paikalle, ja homma luisti oikein mallikkaasti! Niin kuin varmaan aiemminkin olen todennut, näillä hiihtokeskuskeikoilla ollaan perinteisesti soitettu hiukan hitikkäämpiä settejä kuin omilla klubikeikoilla. Niin tänäänkin.

Sinä & hän –kappaleen jälkeen tunnelma oli siinä määrin auki että lisättiin lennosta Loistava tulevaisuus vielä settiin. Se tuntui toimivan hienosti, vaikka selvää olikin ettei suurin osa yleisöstä ollut koskaan laulua kuullutkaan.
Keikan jälkeen bäkkärille kannettiin saavillinen friteerattuja asioita. Nam! Instant–ähkyhän siitä tuli.

Ai niin, moottoripyörälegenda Mika Kallio oli keikalla kanssa. Päästiin konsertin jälkeen tervehtimään häntä ja seuruettaan semmoseen yläkerran aitioon. Kaikkea sitä! Siellä oli vaan sen verran kovat kinkerit jo siinä aamuyön tunteina että yhdet siiderit juotuamme hipsittiin äkkiä majoitukseen.

Hyvin alkoi viiden keikan rypäs, jeh!


PS. Lavamiksaaja/–päällikkö Santeri halusi vielä täsmentää Villen äänentoistoasioihin liittyviä kommentteja:



on siis ihan perus stereot, left right -niput. niiden vertikaalinen aukeamiskulma ja sijainti aiheuttaa sen, että eivät soi koko kaistaltaan (ts. diskanttipuoli ei aukea) siihen eturiviin, ja tätä paikkaamaan on laitettu siihen lavan reunalle 4kpl pikkupurkkeja. sen lisäksi on center-fill, joka koostuu pienemmistä line-array -purkeista, jolla saadaan vaikkapa laulua vahvistettua paremmin siihen uima-altaan lavan päätyyn

sit siellä on vielä lavan alla olevin perus subbasten lisäks lentävät subit siinä stereoiden rinnalla, joilla saadaan se bassotoisto tasaisemmaks sinne parvellekin

...



o.O

...

"Ok".

...

*lähtee pois*




Soitettu setti:

01 rakkaus on sotku
02 hirsipuu
03 olette kauniita
04 pimeäntaite
05 kuusi jalkaa kevätjäälle
06 rakkaus
07 tavikset
08 sinä & hän
09 loistava tulevaisuus
10 puhu äänellä jonka kuulen
11 ahmat tulevat
12 pelastaja
13 pois kalliosta
---
14 ihmisenpyörä
15 che guevara
16 unelmia ja toimistohommia


Laukuton Haapasalo. 

Vanhassa Hullu Porossa oli mainiot hampurilaiset! 



Myös Hullu Poro Areenan valosetti on huippuluokkaa! (Kuva: Lauri)

Markku DeFrost ja friteeratut asiat.


Japanilaiset fanimme toivat meille tuliaisiksi erootillisia kuppeja!




Bongatut elefanttimarssit: 9/11
Kilometrilaskuri: 3369

2 kommenttia:

  1. Minähän en näistä mitään ymmärrä kun ammattijargonia heitellään, mutta toi Kuljun jälkimmäinen aiheutti totaalisen repeämisen. "Muumin"! Mutsis oli ku sinut sai... ;-D
    Hei noi jaappanilaiset, vissiin pariskunta, olivat Hyvinkäällä perjantaina Neljän Ruusun keikalla, näin ne siellä. Yllekirjoittanut arpoi ensin monta viikkoa ja pyöritteli mahdollisuuksia lähteä, koska yhteydet julkisilla täältä niin huonot. Noh, niinhän sitä lähdettiin kuitenkin, valvomista tuli rapiat toista vuorokautta ja univelkaa niin että se osittain selittää vieläkin tota em. repeämistä. Sanomatta lienee selvää, että VOT, jo vain kannatti!! Narikan luona siinä tällaiset keski-ikäiset (hah!) tädit sitten vaihtaa mielipiteitä, että "On se Ilkka ihana!" "Joo mutta mä tykkään Kämystä!". Voi yhen kerran... Mietipä Aki, jos noita vastaavia keskusteluja kuulisit Happoradion keikoilla :-) Tai kukapa tietää, puumat höyryää... Haen takkini.

    VastaaPoista
  2. On ne molemmat ihania, Ilkka ja Kämy.

    VastaaPoista