torstai 3. huhtikuuta 2014

03.04.2014 YLLÄS, Taiga

Aki Tykki:

Menneiden keikkojen listaa bussimatkalla Luosto–Levi luettiin ja pähkäiltiin, ja ei vaan millään muistettu mimmonen paikka tämä Ylläksen Taiga on. Siis mie ja miksaaja Ville. Jatu ja Markku väittivät muistavansa, mutta heidänkin muistelonsa menivät osittain ristiin.

Ollaankohan sitä oltu ns. juhlatuulella viimeks?

No mutta kun keikkapaikan yhteydessä olevaan bändimajoitukseen päästiin niin muisti palasi pätkittäin. Seinät oli vuorattu muinaisen Rocktops Oy:n (meidänkin ensimmäinen keikkamyyjämme) konkurssipesästä ostetuilla kultalevyillä, siitä muistettiin.


Siitä edellisestä käynnistäkin on päiväkirja kirjoitettu. Tuolla lepää: http://happoloki.blogspot.fi/2009/03/yllas-ravintola-taiga.html

Mie, Markku ja Haapasalo oltiin sillä lailla fiksuja, että käytiin hakemassa sopimukseemme kuuluvat ilmaiset lasketteluvermeet ja hissiliput lainaan heti kun Ylläkselle päästiin. Tavoitteena oli nääs päästä seuraavana aamuna/päivänä rinteeseen, ja päättelimme että mikäli se kamahäpsinki jää mahdollisesti krapulaiseen aamuun, laskettelutoimi jää suorittamatta.

Ostin oikein laskettelulasitkin kun niitä ei saanut vuokralle! Kyllä nyt kelpaa!

Lapissa ollaan muuten käyty lähes vuosittain, mutta silti pääsin viimeksi rinteeseen asti X–Tourilla kevättalvella 2005. Yhdeksän vuotta sujahti ohi yllättävän nopeasti. Aina on pitäny mut sit ei.

No mutta. Roudausreitti keikkalavalle oli ilmeisen helvetillinen. Poijjaat joutuivat raahaamaan tavarat semiruuhkaisen pubin läpi pieneen hissiin, ja sillä yläkertaan. Eikä siinä muuten mitään mutta kun sitä hissiä käytti moni muukin. Joka hissikeikalla tuli kuulemma ylimääräinen reissu alakerran suksivuokraamoon.

Tekniikkaryhmämme kuvaili roudausta yhdellä nasevalla tavulla:


"Äh"

Illan keikka oli hyvää perussettiä. Väkeä oli kiitettävästi (vaikka oli vielä arkipäivä) ja meininki kohillaan.

Oli tuohon piano–osioon ehdolla joko Anna anteeksi tai uuden albumin Kaunis ihminen. Sen verran ulalla kansalaiset tuntuivat olevan uuden levyn laulujen kanssa että päädyimme ensinmainittuun. Sekin on kyllä ihan hyvä laulu jotenkin. Etenkin nyt tuntuu kivalta kun ei ihan joka keikalla sitä räikytetä.

Uuden levyn lauluista puheenollen... Sinä & hän onnistuttiin käräyttämään ensimmäisen kerran. Päästiin ensimmäisen kertosäkeen loppuun ihan kunnialla, ja sitten alkoi sekoilu. Sekunneissa homma mureni käsiin. 

Näiden uusien laulujen kanssa on semmonen juttu, että kaikki olemme riippuvaisia toisistamme. Vähemmän soitetut rallit kun eivät vielä ole kenelläkään kunnolla siellä selkärangassa, niin askellus on aina huteraa ja kanssasoittajiin on nojattava. Sitten kun käy niin kuin nyt kävi, kompuroimme komeasti turvallemme. Tutumpien laulujen kanssa homma menee useimmiten niin että vaikka yksi tipahtaisikin kyydistä, hänen on helppo päästä takas kärryille koska kaikki eivät tippuneet.

Minä siis unohdin laulaa sen ensimmäisen kertosäkeen jälkeen hoettavat "sinä ja hän" –rivit. Sen seurauksena sekä Haapasalo että Markku menivät sekaisin että mitä helvettiä jokos tämä olikin toisen kertosäkeen loppu?! Ja siihen loppui se laulu. Kuoli pois. Vähän aikaa äimisteltyämme purskahdimme nauruun ja aloitimme alusta. Ei sitä voinut siihenkään jättää kun on sentään verrattain uusi laulu, ja pidetty sellainen. Yleisö nauroi mukana ja oli kannustavaista plaatua!

Tämmöisiä sattuu aina silloin tällöin, ja toisin kuin ehkä luulisi, ne useammin parantavat keikkaa kuin heikentävät sitä. Tämänkin episodin jälkeen orkesteri tuntui vasta rentoutuvan kunnolla ja loppukeikka menikin liekehtiessä.

Keikan jälkeen ei isompia juhlittu mutta sen verran myöhään tuli valvottua, että aamulla meinasi kehtuuttaa se rinteeseen lähteminen.

Mutta lähdin!

Koska oli ne kamat!



Soitettu setti:


01 rakkaus on sotku
02 hirsipuu
03 olette kauniita
04 pimeäntaite
05 kuusi jalkaa kevätjäälle
06 rakkaus
07 tavikset
08 sinä & hän
09 anna anteeksi
10 puhu äänellä jonka kuulen
11 ahmat tulevat
12 pelastaja
13 pois kalliosta
---
14 ihmisenpyörä
15 che guevara
16 unelmia ja toimistohommia




Ylläs on kyl näistä Suomen kohteista upein! 


Pelastaja ja pose! (Kuva: Lauri) 

Läski pääs rinteeseen!


Bongatut elefanttimarssit: 11/13
Kilometrilaskuri: 3671

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti